Promovideo voor EFP European Facade 

“Kun jij voor ons een videopresentatie maken?”  

Niet een opdracht die je als bedrijf elke dag ontvangt, maar natuurlijk staan wij bij NZK altijd open voor nieuwe uitdagingen! De video werd gebruikt ter ondersteuning op een beurs in Saudi Arabië, met als doel om nieuwe leads te generen. Voorafgaand aan het gehele proces vond er een gesprek plaats met twee medewerker van EFP, waarin de concrete wensen van de klant werden vastgesteld. Ook werd er in dit gesprek samen gekeken naar de doelen van de videopresentatie en de plan van aanpak.  

Wie is EFP European Facade? 
EFP is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van op maat gemaakte gevel- en beglazingssystemen, volgens de hoogste architectonische en technische normen. EFP ziet het als hun missie om verwachtingen te overtreffen door het inzetten van innovatieve en duurzame aluminium oplossingen voor de bouwsector. Door de passie voor aluminium is EFP in staat om systemen te ontwikkelen waarbij gebouwen langer meegaan en waardoor de duurzaamheidsnormen overal ter wereld kunnen worden overtroffen. De kernwaarden van EFP zijn integriteit, samenwerking, duurzame innovatie, boven verwachting en “samen bereikt iedereen meer”.  

Het proces.  
Na het eerste gesprek met EFP konden we gelijk aan de slag, gezien we met een korte deadline zaten. De beurs werd al over vier weken gehouden. Gezien het korte tijdsbestek, hebben wij als NZK de volledige regie over de productie genomen. In co-creatie met de klant kregen wij toegang tot de content database van het bedrijf. Dit ging om foto en videomateriaal van projecten in verschillende landen. Om het werkproces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij gevraagd of de klant het script wilde gaan schrijven, dit mede omdat de klant het bedrijf van alle vlakken kent. Waar nodig gaven wij advies om ervoor te zorgen dat de informatie pakken en helder overkomt. In het proces werd er gekeken naar de juiste achtergrondmuziek die bij het bedrijfsverhaal past. De tone van muziek geeft de sfeer en het gevoel dat je naar je doelgroep wilt overbrengen. Doormiddel van het platform Artlist konden wij de juiste muziek vinden. 

Om het bedrijfsverhaal goed in beeld te kunnen brengen hebben wij doormiddel van professionele camera- en drone apparatuur beelden gemaakt van het EFP bedrijf. Het doel van de opnames was het geven van een vertrouwd gevoel van het bedrijf. Een bedrijfsidentiteit is niks zonder haar personeel. Hierdoor hebben we op verschillende locaties in het bedrijf gefilmd waarin medewerkers in beeld komen. Het personeel van EFP is zeer gastvrij en ze vonden het leuk om op beeld te komen. Communicatie is erg belangrijk en door kleine instructies te geven hebben we ervoor gezorgd dat ieder persoon er op zijn/haar mooist werd vastgelegd. 

Nadat wij als NZK de muziek voor de video hadden uitgezocht en er een script was gemaakt, is er samen met EFP gekeken naar een Engelse spreker om het bedrijfsverhaal op een professionele wijze te kunnen vertellen. De kracht van een verhaal kan door de stem van de verteller gemaakt of gebroken worden. Door aandachtig te luisteren In combinatie met de audio en het geleverde beeldmateriaal hebben we een uniek product weten te realiseren. Wat deze opdracht tot en succes heeft geleid is dat we in co-creatie met de klant een mooie video hebben weten neer te zetten. 

Wij zijn trots op onze samenwerking met EFP, het eindresultaat en blikken met veel passie terug op deze productie. Vanaf nul beginnen en met zo weinig mogelijk middelen een unieke product weten te realiseren. De video heeft veel aandacht op de beurs in Saudi Arabië gekregen, waar wij als NZK natuurlijk erg blij mee zijn! Zoals de klant aangaf: “De stopkracht van de video was zeer krachtig”.  

Benieuwd wat NZK voor jouw onderneming/organisatie kan betekenen? Vul het contactformulier in of bel ons en dan bespreken we samen de mogelijkheden.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *